Завдяки дітям хочеться жити ( Мухаммед Алі)

понеділок, 2 вересня 2019 р.



Що таке квазі? Значення слова


Останнім часом у різних сферах медіа все частіше можна зустріти таке слово, як «квазі». Даний термін не є руським, а тому багатьом людям він незрозумілий. Що таке квазі? В яких ситуаціях потрібно вживати це слово? Відповіді на ці питання ви знайдете в нашій сьогоднішній публікації!
Значення слова «квазі»
Не будемо ходити навколо і відразу ж скажемо все як є. Слово «квазі» має латинські корені (quasi), у перекладі воно означає «нібито», «ніби». Дане слово є префіксом, що означає «уявний», «несправжній» (наприклад, квазиученый).
Що таке квазі? Гадаємо, нам вдалося дати чітку відповідь на це питання. Тепер ми хотіли б більш докладно розповісти про те, де дана приставка використовується найчастіше.
Квазирелигия
Квазирелигия — сукупність термінів, які використовуються для опису нових суспільних утворень, які володіють певними ознаками релігії, але в той же час виходять за рамки вузького розуміння цього поняття. Квазирелигия з моменту свого зародження стає антагоністом класичної релігії і намагається прийти їй на заміну.
Пауль Тіллих — вчений, який придумав термін «квазирелигия». Цим терміном він позначав сучасні йому ідеології, що виникали під впливом поширених в світі ідей секуляризму (до них можна віднести фашизм, комунізм і лібералізм).
Нацизм Тіллих вважав «демонічної квазирелигией», оскільки символіка, яку використовувала НСДАП, як би наділяла німецьку націю вищою священним статусом, а також давала німецького націоналізму силу, пристрасть і радикалізацію.
Соціалізм, на думку Тиллиха, мав великий квазирелигиозной силою. В основі цієї ідеології лежить очікування нового порядку речей, і це очікування може проявлятися як у християнському розумінні Кінця Світу, так і у досягти мети «безкласового суспільства».
Квазі-гроші
Що таке квазі-гроші? Даним терміном називають засоби чи предмети, які мають певні властивості грошової валюти і можуть виконувати деякі її функції. Квазі-гроші використовуються на обмежених ділянках території або в обмеженому колі осіб За прикладом далеко ходити не треба, достатньо згадати часи СРСР, коли активно використовувалися талони на харчування та продуктові картки. Якщо розглядати наш час, то на думку спадають різні подарункові сертифікати, бонусні бали і купони популярних торгових мереж, які можна обміняти на певну продукцію.
Квазі-рекавері
Що таке квазі-рекавері? Цей термін знайомий практично всім людям, які стикалися з проблемою загального розладу харчової поведінки. Визначення квазі-рекавері просто як 5 копійок: так називають стадію ОРПП, коли людина ще не одужав, але багато симптоми перестали бути яскраво вираженими. Вага хворого на цій стадії може змінюватись: трохи менше медичної норми, в межах даної норми або, як буває в деяких випадках, в групі «зайву вагу» або навіть «ожиріння». Коротше кажучи, вага може бути яким завгодно, але тільки не клінічно низьким, так як це буде вже гостра стадія.
Головні риси квазі-рекавері:
1.     У період квазі-рекавері багато починають активно займатися спортом, аргументуючи це тим, що це «корисно для здоров’я». Насправді часто у таких ситуаціях справжньою мотивацією є не турбота про здоров’я, а банальне бажання спалити якомога більше калорій.
2.     Людина багато часу думає про свій зовнішній вигляд, харчування і фігурі. Питання на зразок «що менше калорійніший: рис або перловка?» є чи не головною темою для роздумів.
3.     Вага та обсяги контролюються по кілька разів в день.
Що таке квазі-рекавері? Думаємо, тут все зрозуміло. Але чим небезпечно даний стан? Все просто. Головна небезпека полягає в тому, що людина думає, що з ним все в порядку і загальний розлад харчової поведінки вже позаду, але насправді все не так райдужно. Але, якщо розглядати це явище з іншого боку, не все так погано. Квазі-рекавері — це перехідний період між гострою стадією і повноцінним відновленням. Якщо його вчасно розпізнати, то можна буде уникнути багатьох негативних наслідків!
На цьому можна поставити крапку. Тепер ви знаєте про значення квазі, а також про те, де доречно вживати цю приставку. Сподіваємося, що надані у публікації факти та приклади були вам цікаві!

 

 

Значение(Википедия)

1.    книжн. при добавлении к существительным образует существительные со значением ложности, мнимости того, что названо мотивирующим именем существительным  герой  квазигерой, искусство  квазиискусство,наука  квазинаука, прогресс  квазипрогресс
2.    книжн. при добавлении к существительным образует существительные со значением внешнего подобия, близости, похожести в некоторых аспектах с тем, что названо мотивирующим именем существительным монохроматичность  квазимонохроматичность, оптика  квазиоптика
3.    книжн. при добавлении к прилагательным образует прилагательные со значением признака, который характеризуется ложностью или мнимостью качества, названного мотивирующим словом  научный квазинаучный, судебный  квазисудебный
4.    книжн. при добавлении к прилагательным образует прилагательные со значением признака, который характеризуется близостью или сходством в тех или иных аспектах с качеством, названным мотивирующим словом  одномерный  квазиодномерный, стационарный  квазистационарный

Синонимы

Антонимы

1.    истинно
2.    -
3.    истинно

Этимология

Происходит от лат. quasi «якобы, почти, словно».