Завдяки дітям хочеться жити ( Мухаммед Алі)

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Найменші тварини світу

\

Найменша собака: 12,4 сантиметра у висоту
Даки, чихуахуа з міста Чарльтона, Массачусетс, США, може вважатися найменшою собакою в світі з нині живих. Саме ця собака зараз вписана в книгу рекордів Гіннеса, як найменша собака світу. 
Слідом йде інший чихуахуа, Данка кордак зі Словаччини.
Найменша змія: 10,1 сантиметр в довжину

Ймовірно, людині, слабо знайомий зі світом плазунів, цілком здатний сплутати цю змію з черв'яком. Тим не менш, це саме змія, яка в дорослому вигляді досягає всього 10,1 сантиметра в довжину.
Живуть ці карликові змії на Карибських островах, на Барбадосі. Як бачимо, змійка комфортно уміщається на монеті в 25 центів США.

Найменша рибка : 7,9 міліметрів
У січні 2006 року вчені виявили новий вид риб на Суматрі. Найцікавіше, що ця рибка - родич нашого коропа. Вважається, що цей вид - найменша хребетна істота в світі. Як і зазначено в заголовку, довжина рибки складає всього 7,9 міліметра.
Офіційна назва виду - Paedocypris progenetica.

Найменший кінь у світі : 43,18 сантиметра у висоту
Конячка, висота якої не перевищує півметра, була виведена парою конярів, які і спеціалізуються на створенні мініатюрних конячок. Але навіть для свого, і так невеликого, виду, ця конячка - ліліпут. 
До слова, копитні вже виповнилося 5 років.

Найменша кішка: 15,5 сантиметрів у висоту
Зустрічайте містера Піблс. Він живе в центральному Іллінойсі, йому два роки, а його зріст всього 15,5 сантиметра. Котик офіційно занесений в книгу рекордів Гіннеса.

Найменший хом'ячок : 2,5 сантиметра
Піві - найменший хом'ячок у світі. Його розмір не перевищує 2,5 сантиметра, а важить він пару десятків грамів. Хом'ячок перестав рости у віці 3 тижнів, незважаючи на те, що його брати і сестри виросли до нормальних розмірів.

Найменший хамелеон : 1,2 сантиметра
Якби не рибка, описана вище, то звання найменшого хребетного, ймовірно, належало б до хамелеона виду Brookesia Minima. 
Знайдений він був випадково на підстилці дощового лісу на Мадагаскарі. Варто відзначити, що у цього виду самки перевищують за розміром самців.

Найменша ящірка: 16 міліметрів
Ну, і для різноманітності - ще одне плазун, на цей раз - ящірка. Розмір Sphaerodactylus ariasae складає всього 16 міліметрів. Ця ящірка була виявлена ​​в 1965 році на Британських Віргінських островах.

Найменша корова
Цей вид водиться тільки в Індії, і був виведений, відповідно, індусами. Середній розмір корови чи бика - 81/91 сантиметр відповідно.